Активности

image

Екраните во животот на децата – прв дел

Живееме во дигитална ера која во голема мера го олеснува нашето секојдневие, комуникациите и достапноста на информации. Сепак прекумерната употреба на екраните во животот на децата со себе донесе и…
image

Одбележување на 22ри Април – ден на планетата Земја

Во нашата градинката многу често креативно рециклираме со различни материјали (хартија,цд,пластични шишиња и др.) но најпогодни за работа ни се пластичните капачиња,бидејќи се во различни бои и со нив децата…
image

Ден на планетата Земја – 2021

Одбележување на 22 Април ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
image

Светската недела на вакцинација 2021

Oдбележувaње на: Светската недела на вакцинација 2021 под мотото: Вакцините не зближуваат
image

Недела на хигиенизација

Ја одбележуваме Неделата на хигиенизација од 08.04.2021 г. - 15.04.2021 г., под мотото „ Хигиената - лична обврска за колективно здравје “, со цел подигнување на свеста за јавното здравје…
image

7 Април – Светски ден на здравјето

Одбележување на 7 Април, Светскиот ден на здравјето
image

Светскиот ден за подигање на свеста за аутизмот – 2021

По повод одбележувањето на Светскиот ден за подигање на свеста за аутизмот-2 ри Април, стручниот тим на ЈОУДГ ,,Росица'' - Ѓорче Петров Скопје, подготви презентација на тема ,,Аутизам''. [video width="1024"…