Активности

Моето Ѓорче

По повод одбележувањето на Денот на Општина Ѓорче Петров, градинката Росица ја промовираше детската химна ,,Моето Ѓорче"

Полка

Дел од музичкиот настап на дечињата од детската градинка ,,Росица"

Отворање на три нови занимални

 Отворање на три нови занимални

Ден на водата 2022

Одбележување на 22 Март - Интернационален ден на водата

Светски ден на лицата со Даунов синдром

Светски ден на лицата со Даунов синдром

Краток историјат

ЈОУДГ  „РОСИЦА“  Ѓорче Петров – Скопје е основана во далечната 1965 година со отворање на првите објекти „Кокиче“ и „Сончогледи“.

Во изминатите 50 години растеше и се формираше семејството на градинката „Росица“. Во 1981 година е отворен објектот „Детелинка“, а во 1982 година објектот „Калинка“. Во поновата историја отворени се во 2012 година објектот „Пампурче“, во 2014 година објектот „Рипчиња“ и во 2016 година објектот “Кокиче”.