Активности

Кравата Лола

Песна за кравата Лола

YouTube канал на градинка Росица

Ве информираме дека градинка Росица отвори YouTube канал

Екраните во животот на децата - втор дел

Живееме во дигитална ера која во голема мера го олеснува нашето секојдневие, комуникациите и достапноста на информации.

Реуредување на објекти

Детската насмевка ни носи радост на сите нас!

Екраните во животот на децата - прв дел

Живееме во дигитална ера која во голема мера го олеснува нашето секојдневие, комуникациите и достапноста на информации.

Светската недела на вакцинација 2021

Oдбележувaње на:
Светската недела на вакцинација 2021

Краток историјат

ЈОУДГ  „РОСИЦА“  Ѓорче Петров – Скопје е основана во далечната 1965 година со отворање на првите објекти „Кокиче“ и „Сончогледи“.

Во изминатите 50 години растеше и се формираше семејството на градинката „Росица“. Во 1981 година е отворен објектот „Детелинка“, а во 1982 година објектот „Калинка“. Во поновата историја отворени се во 2012 година објектот „Пампурче“, во 2014 година објектот „Рипчиња“ и во 2016 година објектот “Кокиче”.