Нашите кукли


kukli
image

Повеќегодишното  искуство и вештина во изработката на сунѓерести кукли и нивното користење во работата со децата, ни дава за право да кажеме дека сунѓерестите кукли се нашиот заштитен знак, еден, единствен и безвременски.

Примената на овие кукли е неограничена, за децата секогаш возбудлива, мотивирачка и забавна.

Прекрасни сунѓерести кукли

градинката наша ја красат,

секоја од нив децата ги кани:

„Земи ме дете и актер стани!“