Уште долго вака сите да ги нижеме дните,

Нека ни е среќен 50 годишниот јубилеј!

Да растеме и збираме сила, во тебе градинке наша мила !

заедно да играме, да пееме, да се смееме !

И внатре и надвор

градинката Росица цела

ја красат чудесни дела

де пролет блика,

де зимска слика.

Час есенска изложба се прави,

час во дворот летото се слави !

Долгогодишните искуствата наши

ги запишуваме,

во книги ги преточуваме

со сите ги споделуваме!

За нашите деца правиме сé,

ВРЕДИ ЗАР НЕ ?!

Нашиот двор е

едно мало царство

во кое царува

другарство!

Р - РАДОСТ

О - ОЧЕКУВАЊА

С - СРЕЌА И СМЕА

И - ИНОВАТИВНОСТ

Ц - ЦАРСТВО

А - АКЦИЈА И АВАНТУРА

Здрава храна

За детство без маана

Ние децата

Учиме низ игра

Монографија

Дознајте за нас

Календар

<< Ное 2019 >>
ПВСTПСС
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
  • Учителките наши мили нови светови откриваат пред нас, играме, цртаме, боиме и учиме секој час како житни зрна знаења жнееме. Неподготвени за училиште да бидеме не смееме!

  • Нашиот двор е едно мало царство, во кое царува другарство !

Последни информации

Завршна сметка 2018
603 787 903
Завршни сметки 2017 ЈОУДГ „РОСИЦА“ Ѓорче Петров – Скопје
БИЛАНСИ 603 БИЛАНСИ 787...
Повеќе...

до 8:15 часот

Прием на децата и слободни активности

8:15 - 8:30

Утринска гимнастика

8:30 - 9:00

Појадок

9:00 - 9.30

Прошетки, набљудување и престој на воздух

9:30 - 10:00

Реализација на дневно планирање

10:00 - 10:30

Ужинка

10:30 - 12:00

Реализација на дневно планирање

12:00 - 12:45

Подготовка за ручек и ручек

12:45 - 14:30

Пладневен одмор

14:30 - 15:00

Ужинка

15:00 - 17:00

Реализација на факултативни програми (по избор на родителите)

до 17:00 часот

Слободни активности до заминување на децата

Што велат родителите?

  •  

  •