Отворање на три нови занимални

Во нашата градинка ЈОУДГ„Росица“ Ѓорче Петров – Скопје денес свечено се отворија три нови занимални така што објектот „Детелинка“ во својата прегратка згрижи околу 100 нови деца. По тој повод објектот „Детелинка“ го посети градоначалникот Александар Стојкоски, а таму децата го изненадија со кратка приредба.