Активности

image

ПРЕМИЕРА на куклено-театарската престава „Првата пролет на младунчињата“

Нашата градинка подготви куклено-театарска престава која ќе ја проследат децата во сите наши објекти. Оваа престава покрај забавниот карактер проткаена е со мноштво воспитно-едукативни пораки и прекрасна музика. Во изведба…
image

Децата од детската градинка „Росица“ го одбележија првиот пролетен ден

Првиот пролетен ден, 21ви Март беше пригодно одбележан во сите објекти на нашата градинка. Децата и вработените со засадување на цвеќиња и млади дрвца, со спортски игри во дворовите и…
image

Известување за родителите за прием на деца во објект „Сонце“, населба Волково

           Почитувани родители, Ве известуваме дека списоците на примени деца во новоотворениот објект „Сонце“ се истакнати на главниот влез на градинката во Волково. За сите подетални…
image

Свечено отворање на новиот објект „Сонце“ во населба Волково

На ден 16.02.2022 година беше свеченото отворање на нашиот нов објект „Сонце', во населбата Волоково. Во семејството на петте градинки на ,,РОСИЦА" денес се приклучи и новиот шестти објект ,,СОНЦЕ"…
image

Сезоната на зачестени настинки и грипови

Во пресрет на студеното време и сезоната на зачестени настинки и грипови, да се потсетиме кога децата треба да не посетуваат градинка. Во случај на појава на некој од следниве…
image

Полка

Дел од музичкиот настап на дечињата од детската градинка ,,Росица" по повод одбележувањето денот на Општината со изведба на класична музика со орфови инструменти заедно со музичкиот педагог Маја Цацановска.…