Активности

image

Моето Ѓорче

По повод одбележувањето на Денот на Општина Ѓорче Петров, градинката Росица ја промовираше детската химна ,,Моето Ѓорче" во изведба на две дечиња кои израснаа во детската градинка.За создавање на оваа…
image

Отворање на три нови занимални

Во нашата градинка ЈОУДГ„Росица“ Ѓорче Петров - Скопје денес свечено се отворија три нови занимални така што објектот „Детелинка“ во својата прегратка згрижи околу 100 нови деца. По тој повод…
image

Светски ден на лицата со Даунов синдром

Одбележување на 21 Март - Светски ден на лицата со Даунов синдром
image

Ден на водата 2022

Одбележување на 22 Март - Интернационален ден на водата
image

Trash for art

Учество на конкурс Trash for art - Истражи ја креативноста, во организација на Пакомак.
image

Едуино Емотивко

Нашите другарчиња од група Печурковци на возраст од 2 до 3 години од објектот Пампурче , уживаа во играта со препознавање на емоциите и покажуваа разни емоции на своето лице…
image

Весело огледало

Нашите другарчиња од група Далматинци на возраст од 4 до 5 години од објектот Пампурче , уживаа во играта со различните геометриски форми ги препознаваа користејќи огледало прифакајќи го предизвикот…
image

Авантура со годишните времиња – Пампурче

Нашите другарчиња од група Бисерчиња на возраст од 5 до 6 години од објектот Пампурче , уживаа во Авантурата и во истражувањето за годишните времиња ,прифаќајќи го предизвикот на Едуино…