Новогодишна претстава „Маѓепсаниот Дедо Мраз“

Во пресрет на новогодишните празници воспитните тимови, стручната служба и децата на градинката Росица подготвија новогодишна куклено – театарска претстава „Маѓепсаниот Дедо Мраз“. Оваа претстава е сплет од прекрасна музика, сценографија и костими проследен со забавно – едукативна содржина. Со пораки за добро однесување и желби за среќни празници саканиот Дедо Мраз во наредните денови […]

Kуклено-театарска престава од деца за деца „Казна и награда за убаво однесување“.

Во рамките на долгогодишниот проект на нашата градинка „Нашите сунѓерести кукли“ беше реализирана куклено-театарска престава од деца за деца „Казна и награда за убаво однесување“. Оваа куклена престава збогатена со пригодна приредба беше преставена и пред родителите на дечињата-глумци од група „Печурковци“, од објектот „Пампурче“. Воспитувач : Катерина Блажевиќ Неговател : Лилјана Крстева Музички педагог […]

👦 ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО 👧

Со куклено – театарска престава од деца за деца беше одбележан Светскиот ден на детето. Преставата со своите пораки за добро однесување, користечжи ги нашите сунќерести кукли и убава музика беше вистинско уживање за децата, кои низ забава и игра учеа за наградата и казната и колку е важно убаво да се однесуваме.    

Први јуни – Меѓународен ден на детето

1ви Јуни Меѓународен ден на детето Децата од нашата градинка Ви испраќаат порака : ,, Сакаме да читаме, ајде да читаме” преку видеото во кое се покажува нивниот труд во проектот ,,Волшебниот свет на книгата”

Завршница на проектот „Волшебниот свет на книгата“

Завршница на годинешниот проект „Волшебниот свет на книгата“ преку Саем на книгата и пригодна приредба во Домот на културата во Ѓорче Петров. Прекрасната атмосфера и извонредните изработки предизвикaа воодушевување и бура на емоции кај сите присутни. Овој проект беше реализиран во текот на целата година во воспитно-образовните групи од 4-6 години. Децата, воспитувачите, негователките и […]